Cursus Jeugd

Over de cursus

Wij beginnen de cursus met een vrijblijvende ¨Nulde¨ les. Dichte schoenen, geen wijde kleding en geen lange losse haren zijn de enige kledingvoorschriften. Tijdens deze les krijgen de schutters een kleine uitleg wat handboogschieten inhoudt en gaan zelf ook nog schieten. Aan het einde van deze les moet je besluiten of je de cursus wilt gaan volgen. Als je door gaat met de cursus, moet het cursusgeld aan het einde van deze les gepind worden.

De cursus omvat 12 lessen met daarin aandacht voor techniek, materiaal en wedstrijdvormen, maar ook eindigen alle lessen met een spel. Een half jaar na de eerste les moet je een eigen boog aanschaffen. Eerder wordt door de jeugdtrainers niet geadviseerd. Tegen die tijd krijg je een ¨Boogschappenlijstje¨.

De beginnerscursussen worden in principe drie keer per jaar gegeven door de twee vaste trainers die ook de jeugd begeleiden.

Contact:

jeugd@vvh-attila.nl

Tijdsduur:

¨Nulde les¨ en 12 lessen (Hierna kan je lid worden en schuif je door naar de jeugdavond op woensdag). In totaal ongeveer 3 maanden
Elke les duurt 1 uur

Lesdag- en tijd:

Maandagavond (17:45 u. deur open, 18:00 u. .. 19:00 u. les, 19:15 u. deur dicht).
Woensdagavond is de reguliere avond voor de jeugdleden (18:15 u. deur open, 18:30 u. .. 20:00 u. les, 20:15 u. deur dicht).
Zie ook de Agenda voor actuele tijden.

Aanvang cursus:

3x per jaar wordt er een cursus gestart.

Minimale leeftijd:

12 jaar

Maximum aantal deelnemers:

12 personen

Prijs per persoon:

€ 82.50 waarvan € 30,00 kosten voor aanschaf materiaal in eigendom (een armbeschermer, een sling en een vingertab).

De kosten voor het materiaal betreffen een armbeschermer, een sling en een vingertab. De club stelt de handboogboog met pijlen beschikbaar voor de cursus. De clubboog mag maximaal een halfjaar (na aanvang eerste les) gebruikt worden. Hierna moet eigen materiaal aangeschaft worden.

Bij het aangaan van het lidmaatschap van Attila direct volgend op de cursus, wordt een korting van € 13,50 toegepast op de contributiegelden voor het resterende deel van het lidmaatschapsjaar.

Locatie

Vereniging van Handboogschutters “Attila”, Gerrit Rietveldlaan 1a Oegstgeest.