Welkom bij Attila

Attila is een gezellige vereniging gevestigd in Oegstgeest met als doel het beoefenen en bevorderen van de handboogsport in de regio Leiden.

De vereniging werd opgericht op 23 september 1982 en is sinds 1985 aangesloten bij de Nederlandse Handboogbond (NHB).

Video door Ivan de Heij

Leden

Momenteel hebben we 140 leden. Daarmee vormen we een middelgrote vereniging. Onze leden zijn onder andere afkomstig uit Oegstgeest, Leiden, Voorschoten, Sassenheim, Rijnsburg, Katwijk, Noordwijk, Lisse, Voorhout, Valkenburg (ZH), Hazerswoude-Rijndijk, Leiderdorp, Noordwijkerhout en Alphen a/d Rijn.

Zie ook de geografische weergave.

Accommodatie

Sinds juni 2010 hebben wij een 25 meter indoor schiethal met een gezellige kantine. 

 
Begeleiding

Onze club heeft onder haar leden vier actieve en gediplomeerde bondstrainers die de beginners, jeugd en gevorderden begeleiden in het onder de knie krijgen en onderhouden van de technieken en vaardigheden van de handboogsport.

Wedstrijden

Binnen onze vereniging organiseren we jaarlijks een aantal serieuze en minder serieuze wedstrijden. Verder nemen we met enkele teams deel aan de regiocompetitie en weten leden regelmatig door te dringen tot regionale en nationale kampioenschappen. Ieder jaar organiseren we ook een cloutwedstrijd: schieten op afstanden tot 185 meter op een vlaggetje, met als doel je pijlen daar zo dicht mogelijk bij in de grond te zetten.

Boogschieten voor mindervaliden

De boogsport onderscheidt zich van veel andere sporten doordat het geschikt is voor mindervaliden. Zij kunnen gewoon deelnemen aan de meeste activiteiten (vrij schieten, wedstrijden, cursussen) die georganiseerd worden binnen onze club. Ons gebouw is rolstoeltoegankelijk en voorzien van een invalidentoilet.

Lidmaatschap

Klik hier voor meer informatie over het aangaan of het opzeggen van het lidmaatschap.

Agenda komende week